Kako se rešiti ispucalih kapilara

Kako se rešiti ispucalih kapilara Ispucali kapilari nisu nešto što se treba zanemarivati. Međutim koliko god to bilo neugodno nije kraj sveta jer postoje načini kojima ih se zauvek rešavamo. Također postoji i nekoliko načina kojima smanjujemo crvenilo te nam je lakše da se nosimo sa ispucalim kapilarima. Verovatno vas zanimaju koji su to načini i kako se rešiti ispucalih kapilara ali pročitajte nekoliko stvari prije toga.

Ali pre svega, da li imate ispucale kapilare ?

Ali pre svega, da li imate ispucale kapilare

Trebate imati na umu da internet nije vaš lekar i za službenu dijagnozu trebate zakazati sastanak sa vašim dermatologom. Ali, ukoliko još uvek pokušavate dijagnosticirati olakšati ćemo vam – ispucali kapilari su proširene krvne žile odmah ispod površine kože koje izgledaju poput svetlih, krvavo crvenih tragova, obično u obliku pauka, ili nalik na grane (premda sam i osobno imao izgled tako da izgledaju poput sitnih, pojedinačnih uboda).

Uzrok i lečenje ispucalih kapilara

Šta je uzrok ?

Nažalost genetika igra glavnu ulogu u tome koliko ste osjetljivi na slomljenje krvne žile. Ispucali kapilari uzrokovani su jednom od trauma kože poput prejakog stiskanja bubuljica, jedenja začinjene hrane, boravka na zraku koji ne odgovara vašoj koži – pretežno zimski zrak, tuširanja vrućom vodom, vežbanja, konzumiranja alkohola.

Mogu li se lečiti kod kuće ?

Proizvodi bez recepta, kao što je šikopkovo ulje, mogu se koristiti kući i verovatno će smanjiti crvenilo, međutim ovaj problem se ne može rešiti kućnim lečenjem.

Jedini način da se rešite ispucalih kapilara

Uzrok i lečenje ispucalih kapilaraVerovatno ste već pročitali na raznim stranicama razne lažne informacije i razna lažna iskustva osoba kako se rešiti ispucalih kapilara, brzo, jednostavno, sa kućnim lečenjem koje je jeftino i lahkodostupno. Međutim to nije slučaj, kada odete kod vašeg dermatologa on će isto reći, ispucali kapilari se mogu samo smanjiti kućnim lečenjem ali jedini način da ih se rešite je laserski tretman. Laseri za vaskularne lezije, poput slomljenih kapilara, deluju tako da naglo zagrijavaju krv unutar žila, što dovodi do upale i ožiljaka u krvnoj žili što ih na kraju uzrokuje da bliede tokom 4 do 6 sedmica. Zvuči veoma bolno, ali sam tretman je jako brz, završi se u roku od nekoliko minuta, i čini se da gumica nekoliko puta lagano pukne vašu kožu.

Postoji nekoliko lasera koji se koriste za ovaj tretman a najučinkovitiji su “IPL” i laser koji se zove “Vbeam” i smatra za zlatni standard ovog tretmana. Preporuka je, da ukoliko se odlučite za ovaj tretman, pronađete lasersko lečenje jednim od ova dva lasera. Međutim, najbolje je da se pre svega posavetujete sa vašim dermatologom, uzmete još jedno mišlenje, pronađete još jednog ili dva dermatologa koji će vam dati savet te ste jedino tako sigurni da ste se odlučili za najbolji mogući tretman.

Verovatno razmišljate o troškovima ovog tretmana, ali ovo je dugoročno rešenje, platite jednom tretman i rešite se problema. Ukoliko se odlučite za razne vrste krema, ulja, plaćat će te konstanto malu sumu novca i nećete postići  mnogo te će na kraju troškovi biti mnogo veći.

Ukoliko uradite ovaj tretman ne zaboravite pitati šta je sve potrebno da se ispucali kapilari ne bi vratili. To je različita stvar od osobe do osobe, zbog vrste kože, ali najčešće stvari kojih je potrebno da se pridržavate su da kada ste na letovanju ne zaboravite naneti kremu za sunčanje ted a izbegavate suviše vruću vodu (ne samo na letovanju već i prilikom kupanja kod kuće) .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

× 3 = 12