Kako da poboljšate vaš libido

Šta je to libido ?

Kako da poboljšate vaš libidoLibido je sexualni nagon koji varira kod svakog pojedinca.

Nizak sexualni nagon ne mora nužno predstavljati problem ali ukoliko želite pojačati vaš libido možete isprobati niz učinkovitih prirodnih metoda. Najčešći uzrok niskog libida je depresija i anksioznost.

Također i prevelik libido, prevelika želja za sexom, može biti problem, pa ju je potrebno vratiti u normalno stanje. Najčešći uzrok prevelikog libida je stres i frustracija.

Načini da pojačate vaš libido

Upravljajte anksioznošću

Visok nivo anksioznosti je uobičajena prepreka sexualnom funkcionisanju i libidu kod muškaraca i žena. Mnoštvo je razloga zbog anksioznosti ali neke od najučestalijih su stres i razne anksioznosti vezane za spol.

Načini da pojačate vaš libido

Osobe koje imaju mnogo radnih obaveza, rade prekovremeno izložene su stresu te se osećaju umorno i kao rezultat toga dolazi manja želja za sexom. Također stres i umor vam mogu otežati da dobijete erekciju te nakon toga gubite vjeru u sebe i svaki naredni put vam je želja za sexom manja. Istraživanja iz 2017-te godine su pokazala da depresija i anksioznost rezultiraju smanjenim libidom i povećanom sexualnom disfunkcijom.

Mnogo je stvari koje možete učiniti kako bi ste upravljali vašom anksioznošću te poboljšali vaše mentalno zdravlje. Ovdje su neke od njih :

  • Redovno vežbajte, ne moraju to biti teške vežbe, mogu biti i jutarnje vežbe ali moraju biti redovne
  • Ostavite vremena za vaše hobije i radite ono u čemu uživate
  • Unosite zdravu hranu u vaš organizam
  • Radite na poboljšanju odnosa sa vašim partnerom
  • Spavajte minimalno 6 sati svaki dan
  • Odite na razgovor sa terapeutom

Poboljšajte vaš odnos sa partnerom

Svakome dođe određena faza u vezi kada se zasitimo našeg partnera/ partnerke. To se može dogoditi zato što ste mnogo vremena zajedno ili zbog toga što vam je svaki dan postao isti.

Ukoliko želite da poboljšate vaš odnos a samim tim i vaš libido planirajte izaći na neko specijalno mesto ukoliko niste duži vremenski period, radite razne aktivnosti zajedno ne samo u kući i u spavaćoj sobi, izdvojite vreme za partnera/ partnerku i saslušajte ga. Pokušajte ga naterati da vam se otvori i kaže šta je to što ga tišti i razgovarajte svakodnevno o tome kako bi ste rešili taj problem. Nemojte se libiti da iznesete ono što vas muči, kažite to vašem partneru i zahtevajte od njega da vas sasluša i pomogne vam da rešite problem zajedno. Sve probleme koje rešite sami, bez vašeg partnera čine vašu vezu slabijom, osećate otpor prema njemu i vaš sexualni nagon opada, dok sve što uradite zajedno, ma koliko to bezvezna stvar bila, čini vašu vezu jačom i oboje imate veći sexualni nagon.

Prestanite pušiti

Pušenje može imati negativan uticaj na kardiovaskularni sistem osobe. Za dobro sexualno funkcionisanje važno je da vaše srce bude zdravo.
Ljudi koji su prestali pušiti otkrivaju da im se razina energije i sexualni nagon povećavaju.

Pokušajte izbalansirati vaš libido. Istražujte svoje telo, istražujte vašeg partnera, pričajte o tome. Još jedan od načina da se izbalansira želja za seksom je da redovno mastubirate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 74