Grupko.rs

Viva Italia! BOLONJA – MANTOVA – MODENA – PARMA – FERARA, prevoz + smeštaj + posete muzejima Ferrari i Ducati! Polazak 30.04.!

Kategorije > Putovanja
Viva Italia! BOLONJA – MANTOVA – MODENA – PARMA – FERARA, prevoz + smeštaj + posete muzejima Ferrari i Ducati! Polazak 30.04.!
Ponuda više nije dostupna, budite brži sledeći put.
Više o ponudi

BOLONJA

BOLONJA – MANTOVA – MODENA – PARMA – FERARA

sa posetama muzejima Ferrari i Ducati
2 noćenja + autobuski prevoz

 

Polazak: 30.04. - 04.05.2015.godine

Cena: 85 evra (originalna: 129 evra)

 

ITALIJA, zahvaljujući svojoj dugoj i burnoj prošlosti, kao i kreativnosti svoga stanovništva, je zemlja u kojoj se nalazi 2/3 ukupnog svetskog blaga zaštićenog na UNESCO-ovoj listi kulturne baštine … Poznata, po gradovima čija lepota oduzima dah, “dolce vitta” stilu života, takođe je i zemlja čija je kuhinja osvojila svet … zato krenimo zajedno na putovanje iz snova, upoznavanjem nekih od najlepših i najbogatjih gradova Italije, koji su, osim po neprocenjivom umetničkom nasleđu, prepoznatljivi i kao centri u kojima su nastali svetski najpoznatiji specijaliteti i najluksuzniji brendovi Italije: parmezan, pršuta, mortadela, balzamiko, bolonjeze sos, testenine “Barilla” i vina vrhunskog kvaliteta, kao i ”Ferrari", ”Maserati”, “Pagani”, “Lamborghini”, “Di Tomaso”, “Ducati” ….Pred Vama je putovanje koje će ispuniti sva Vaša čula, nahraniti dušu i telo, a možda i podići adrenalin … VIVA ITALIA!

 

I - II DAN BOLONJA – MUZEJ „DUCATI“

Sastanak učesnika putovanja u 17:30 u Beogradu, na bus parkingu u Bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta OTC „Buvljak“. Polazak na putovanje u 18:00. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Dolazak u Bolonju u prepodnevnim časovima. BOLONJA je grad sa tri epiteta: la dotta, la rossa i la grassa” odnosno “učena, crvena i debela”. Učena je zbog najstarijeg univerziteta sveta, koji je u njoj osnovan davne 1088. godine, sa listom studenata – velikana istorije – na kojoj su i Erazmo Roterdamski, Petrarka, Dante, Nikola Kopernik, Direr, Paracelzus i mnogi drugi. Crvena je kako zbog fasada svojih prelepih zdanja kojima dominira crvena opeka, tako i zbog političkog opredeljenja velike većine njenih žitelja, koja ostaje verna komunističkim idejama. A debela je zbog brojnih vrhunskih osterija, tratorija i pastićerija, u kojima se služe najbolje taljatele a la bolonjeze ili čuvena bolonjska mortadela. Po dolasku, pešačka informativna šetnja sa vodičem kroz istorijski centar grada: Bazilika Sv. Franje Asiškog, Trg Mađore sa prelepim palatama i bazilikom Sv. Petronija, palata Arhiđinazija / univerziteta, Trg Galvani, tornjevi Asineli i Garisenda .... slobodno vreme uz mogućnost fakultativne posete Muzeju i fabrici „Ducati“. Skup cele grupe, u dogovoreno vreme, nastavak puta ka hotelu. NOĆENJE.

Ducati muzej”, sa oko 50 000 posetilaca svake godine, smešten unutar ogromne konstrukcije u obliku crvene kacige, danas pokriva površinu od 850m2, a između ostalog prikazuje i 40 fundamentalnih motorcikala koji su “odrediili” sudbinu Ducati-ja. Kroz brojne eksponate, na savremen i zanimljiv način prezentuje  istorijat ove kompanije, započet davne 1926. godine, i ostvarenje “Ducati” sna. Ako ste ljubitelj ovih mašina i osećate se kao “ducatisti”, ne propustite priliku da to i dokažete!!!

III DAN - MANTOVA – PARMA - MODENA

DORUČAK. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet: “Mantova, Parma i Modena”. NOĆENJE.


MANTOVA je drevna prestonica čuvene italijanske porodice Gonzaga, koja je dala niz prosvećenih vladara i velikih mecena umetnosti i umetnika ( Leone Batista Alberti, Andrea Mantenja, Donatelo, Rubens… ). Grad je bajkovito podignut unutar zone okružene sa tri jezera / Gornje, Srednje i Donje, a njegovoj urbanoj lepoti doprineli su renesansni umetnici koji su ukrasili zdanja istorijskog centra. Centro storico Mantove, koji ćemo obići, je na UNESCO-ovoj listi svetske kulturne baštine: Duždeva palata – rezidencija porodice Gonzaga, Vergilijev trg, katedrala, Zeleni trg, Bazilika Sv. Andrije. Slobodno vreme u gradu sa preporukom da probate lokalne specijalitete: pastu sa sardinama  bigoli con le sardelle ili tortelje filovane bundevom tortelli di zucca. Nastavak puta ka Parmi. 
PARMA je još jedan u nizu urbanističkih bisera Italije, koji je u prošlosti bio pod jakim uticajem francuskih Burbona, što je i danas vidljivo u njegovoj arhitekturi. Osim po svojoj lepoti, Parma  je grad poznat i kao sedište multinacionalnih prehrambenih giganata “Barilla” i “Parmalat”, kao i po činjenici da je “rodno mesto”  tzv. kraljeva među sirevima i pršutama – parmezana i parmske pršute. Informativna šetnja gradom, uz razgled katedrale i krstionice iz 11. veka koje se smatraju najharmoničnijim srednjevekovnim građevinama Italije, Trga Garibaldi, Palate dela Pilota sa pozorištem Farneze - jednim od najlepših istorijskih pozorišta u svetu, pozorišta Ređo de Parma, u kojem se svake godine održava "Festival Verdi”, posvećen slavnom kompozitoru koji je rođen u okolini grada. Slobodno vreme, uz preporuku da “zamezite” parmske specijalitete uz čašu lambruska ili nekog drugog vina proizvedenog u vinarijama sa oboda grada.  Izlet završavamo upoznavanjem “grada umetnosti” ili “prestonice mašina” – kako se često naziva 
MODENA. Na temeljima rimske kolonije Mutina, vekovima kasnije nastaće Modena, danas jedan od najvažnijih industrijskih centara Italije i grad koji krase brojne znamenitosti. Katedrala u Modeni, upisana na UNESCO-vu listu svetske baštine, jedan je od najznačajnijih romaničkih spomenika Evrope. Pored nje, Modenu karakterišu i druga velelepna zdanja koja svakom prolazniku “ukradu pogled”, poput Duždeve palate porodice d’Este ili biblioteke Estenze. Obzirom da je rodno mesto Enca Ferarija, ne čudi da je Modena centar automobilske industrije, i to kompanija “Lamborghini”, “Pagani”, “Maserati” i “Di Tomaso”, a do II svetskog rata i kompanije “Ferrari” ( koja se od tada nalazi u Maranelu ). Po dolasku, informativna šetnja jezgrom oko čuvene romaničke katedrale iz 12. veka i slobodno vreme, u okviru kojeg ne smete zaboraviti da kupite jedan od najpoznatijih proizvoda Italije, a koji je poreklom iz Modene – originalno balzamiko sirće.

IV-V DAN -  MUZEJ “FERRARI” – FERARA

DORUČAK. U prepodnevnim satima smeštaj prtljaga u autobus, odjavljivanje iz hotela i slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet  u Maranelo sa posetom  „MUZEJU FERRARI“.

MARANELO je italijanski gradić u blizini Modene, danas poznat kao mesto u kojem startuje Memorijalni maraton Enca Ferarija, pod pokroviteljstvom kompanije „Ferrari“, i kao sedište fabrike luksuznih sportskih automobila „Ferrari“ i „Scuderia Ferrari“ – sportskog ogranka kompanije, čiji je tim posvećen trkama na najprestižnijem automobilskom takmičenju, Formuli 1. Iako je glavni motiv našeg dolaska u Maranelo „Ferrari“, nećemo propustiti priliku da na kratko zastanemo kraj remek dela savremene arhitekture – Gradske biblioteke čuvenih arhitekti Arate Isozakija i Andrea Mafeija. „Ostvari san“ je parola koja svakog posetioca dočekuje na ulazu u MUZEJ FERRARI“. U fokusu stalne postavke muzeja jesu sadašnjost i budućnost ferarija. Ona je prevashodno posvećena Formuli 1 i Svetskom šampionatu, kompletirana automobilima i „pit stop“-om, sa ciljem da posetioci osete i razumeju telemetriju i držanje vozača F1 tokom trke. Stalnu postavku okružuje još pet tematskih soba, sa brojnim slikama, filmovima i drugim eksponatima koji veličaju slavu legende italijanske automobilske industrije, a posetioce očekuju mnoga iznenađenja i mogućnosti da se ( uz doplatu ) oprobaju na F1 simulatoru, da se u timu oprobaju u promeni guma u realnom vremenu i još mnogo, mnogo toga .... Na kraju posete muzeju, koji je odlično ocenjen na tripadvisor – u, čeka Vas velika „Ferrari“ prodavnica i kafeterija, u kojoj ćete moći da sumirate impresije.

Po povratku sa izleta, skup cele grupe u hotelu i polazak za Feraru.  

FERARA je po mnogo čemu jedinstven grad u Italiji, prvenstveno po tome što je prvi grad, koji je urbanistički koncipiran prema „novim“ renesansnim načelima idealnog grada – zato je i nazivaju „gradom renesanse“. Podignuta na niskoj obali reke Po u 14. veku, Ferara je vrlo brzo postala jedan od najznačajnijih intelektualnih i umetničkih centara Evrope, privlačeći najveće umove 15. i 16. veka. Tako su odaje dvorca, jedne od najuticajnih porodica Italije – porodice d’Este, oslikali umetnici poput Pjera dela Frančeske, Jakopa Belinija i Andrea Mantenje. Po dolasku, pešačka informativna šetnja sa vodičem starim gradskim jezgrom, koje se nalazi na UNESCO-ovoj listi svetske kulturne baštine: dvorac porodice d’Este, katedrala, palata Dijamanata.... Nakon slobodnog vremena, nastavak puta ka Srbiji, noćna vožnja istom trasom kao u odlasku. Očekivani dolazak na polazno odredište u jutarnjim časovima ( uslovljeno stanjem na graničnim prelazima ). Kraj putovanja.

Aranžman je rađen  na bazi 50 putnika.ARANŽMANOM SE PODRAZUMEVA:

Prevoz komfornim turističkim autobusom,

Smeštaj na bazi 2 noćenja u dvokrevetnim sobama u regiji Emilija Romanja, sa doručkom u hotelu 2* ili 3*,

Usluge predstavnika agencije/licenciranog vodiča,

Obilaske, prema programu ( Bolonja, Ferara / spolja )

Troškove realizacije programa.

 

ARANŽMANOM SE NE PODRAZUMEVA:

 

Fakultativne izlete

MUZEJ DUCATI” -  15 evra odrasli10 evra deca   2 – 12 god.
Prevoz u oba pravca autobusom, sve troškove parkinga i putarina, ulaznicu za muzej, muzejskog edukatora na engleskom jeziku, pratnju vodiča; radi blagovremene rezervacije i najave grupe, neophodno je prijaviti se za izlet po uplati aranžmana / minimum 20 prijavljenih putnika ); 

Mantova, Parma i Modena”25 evra odrasli/15 evra deca 2 – 12 god.
Povratni prevoz od/do hotela do/od lokaliteta, sve troškove parkinga, putarina, dozvola za ulazak u grad turističkim autobusom, obilaske istorijskog jezgra u sva tri grada u pratnji vodiča i slobodno vreme u njima / minimum 30 prijavljenih putnika ); 

MUZEJ FERRARI - Maranelo”25 evra odrasli / 15 evra deca 2 – 12 god.
Prevoz u oba pravca autobusom, sve troškove parkinga i putarina, ulaznicu za muzej, pratnju vodiča / minimum 30 prijavljenih putnika ); 

TRANSFER MARANELO”:
Mogućnost uplate povratnog prevoza na relaciji hotel – Maranelo – hotel, sa slobodnim vremenom u ovom gradu, uslovljenim vremenom zadržavanja grupe koja ide u posetu “Muzeju „FERRARI”10 evra jedinstvena cena za decu i odrasle;
Prijava i uplata fakultativnih izleta (osim za muzej Ducati / u agenciji) kod vodiča u toku puta,
Međunarodno zdravstveno osiguranje,
Individualne troškove putnika,
Doplatu za 1/1 sobu 30 evra ( isključivo na upit ),
Turističku taksu koja se plaća na licu mesta na recepciji hotela; za hotele 2* i 3* u momentu objavljivanja programa, turistička taksa u regiji Emilije Romanje iznosi 1,50 evra po noćenju po osobi.Iznos turističke takse
određuje komunalne vlasti i podložan je promeni. Ukoliko do izmena dođe, svi putnici će pre puta o tome biti obavešteni.

Mole se svi putnici da tokom puta pripreme tačan iznos na ime ovog troška, koji će predati vodiču pre ulaska u hotel, kako bi se proces prijavljivanja u hotelu realizovao najbrže moguće.

 

Popusti se i uživaj!

Napomene ponude
 • Ponudom se podrazumeva: Vrednosni vaučer za putovanje u Bolonju i posete Mantovi , Modeni,  Parmi i Ferari, po navedenom programu
 • Cena putovanja UZ GRUPKO KUPON je 85 evra (originalna cena 129 evra)
 • Polazak: 30.04. - 04.05.2015.godine
 • RANŽMANOM SE PODRAZUMEVA: Prevoz komfornim turističkim autobusom,Smeštaj na bazi 2 noćenja u dvokrevetnim sobama u regiji Emilija Romanja, sa doručkom u hotelu 2* ili 3*, Usluge predstavnika agencije/licenciranog vodiča, Obilaske, prema programu (Bolonja, Ferara / spolja ) i Troškove realizacije programa
 • ARANŽMANOM SE NE PODRAZUMEVAFakultativne izleteMUZEJ DUCATI” -  15 evra odrasli10 evra decaMantova, Parma i Modena”25 evra odrasli/15 evra deca 2 – 12 god. ; MUZEJ FERRARI - Maranelo”25 evra odrasli / 15 evra deca 2 – 12 god.; TRANSFER MARANELO”; “Muzeju „FERRARI”10 evra jedinstvena cena za decu i odrasle
 • Prijava i uplata fakultativnih izleta (osim za muzej Ducati / u agenciji) kod vodiča u toku puta,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • Individualne troškove putnika,
 • Doplatu za 1/1 sobu 30 evra ( isključivo na upit ),
 • Turističku taksu koja se plaća na licu mesta na recepciji hotela; za hotele 2* i 3* u momentu objavljivanja programa, turistička taksa u regiji Emilije Romanje iznosi 1,50 evra po noćenju po osobi
 • Obavezno je prijava mest
 • Kupon možete iskoristiti:  09.04.2015. godine ili 21.05.2015.godine

Zeppelin Travel

Viva Italia! BOLONJA – MANTOVA – MODENA – PARMA – FERARA, prevoz + smeštaj + posete muzejima Ferrari i Ducati! Polazak 30.04.!
Ponuda više nije dostupna,
budite brži sledeći put.
Vrednost
Vaučer
Popust
Vaučer
Kupljeno
10 kupona
Podeli sa prijateljima!