Grupko.rs

Jednodnevni izlet obilaska resavske pećine, vodopada Buk, Manastira Manasija po ceni od 1.150 din uz Felix Travel!

Kategorije > Putovanja
Jednodnevni izlet obilaska resavske pećine, vodopada Buk, Manastira Manasija po ceni od 1.150 din uz Felix Travel!
Ponuda više nije dostupna, budite brži sledeći put.
Više o ponudi

Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u istočnoj Srbiji, na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina Glava. Pećina se smatra za najveće I najlepše pećine Srbije. Duga je 4,5 km a za pećinu se saznalo od čobana koji su se sklanjali sas tokom od vremenskin nepogoda davne 1962. Godine kad je zvanično otkrivena. Radovi na uređenju su trajali 1o godina a zvanično je otvorena za posetioce 1972. godine I predstavlja jednu od najstarijih pećina jer se procenjuje da je nastala pre 80 miliona godina. Nisus vi delovi pečine dostupni već samo do 800 m za turiste a generalno je istražena do 2.850 metara.

 

Resavska pećina i vodopad - Veliki buk

sa obilaskom manastira Manasija
Beograd – Despotovac – Resavska pećina – Strmosten – Beograd

Polasci  - 26.04.2015 -POPUNJEN
i    31.05.2015.god.

Autobuski prevoz

1 dan / bez noćenja

Cena: 1.150 din (originalna 2.000 din)


PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u jutranjim časovima sa parkinga kod OTC Novi Beograd (Buvljak). Putovanje autoputem do Despotovca.

Obilazak Parka maketa
sa postavkom - srednjovekovni srpski manastiri, izrađeni u razmeri 1:17 u odnosu na objekte u stvarnoj veličini. Makete su urađene kao savršena kopija crkava u realnosti.

Obilazak Manastira Manasija - Manastir Manasija (Resava) je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i najznačajnija građevina koja pripada takozvanoj „Moravskoj školi. Manastir je podigao despot Stefan Lazarević, poznat i kao Visoki Stefan, čije se mošti,po mišljenju nekih stručnjaka, nalaze u južnom delu crkve,ispod bele mermerne ploče. Gradnja je trajala između 1407. i 1418. godine. Odmah posle osnivanja, Manasija je postala kulturni centar despotovine. Njena „Resavska škola“ bila je prepisivačka radionica i bila je izvor pisanih dela i prevoda i posle pada despotovine, kroz ceo 15. i 16. vek.

Resavska pećina: Jedna od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stara je oko 80 miliona godina, dok se stari nakit u pećini procenjuje na 45 miliona godina. Temperatura je konstantna i iznosi 7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%. Unutrašnjost pećine obiluje brojnim i raznovrsnim dvoranama, kanalima, galerijama, stubovima, stalaktitima, stalagmitima, draperijama i okamenjenim vodopadima. Nakit pećine počinje od samog ulaza koji se nalazi na 485 m n.v. Nakit nastaje rastvaranjem kalcijum karbonata, a boja zavisi od minerala kroz koji prođe voda. Nakit se pojavljuje u tri boje, a to je crvena, žuta i bela. Najdominantnijia je crvena boja koja potiče od oksida gvožđa, bela potiče od kristalnog kalcijuma, a žuta od primesa gline.

Vodopad Veliki Buk - Lisine nalazi se na desetak minuta vožnje od Resavske pećine. Visine je preko 20 metara i smatra se jednim od najviših vodopada u Srbiji. Najlepši je u proleće jer se tada može videti sa najviše vode, ali u njegovim čarolijama se može uživati i za vreme letnjih vrućina. Zaštićen je kao spomenik prirode.

Boravak u bajkovitom restoranu kod vodopada uz fakultativni ručak i mogućnost kupovine projinog brašna u drvenoj vodenici.

Povratak za Beograd.


PONUDOM SE PODRAZUMEVA::

       Prevoz modernim, turističkim autobosima sa audio-video opremom, klimom

       Usluge vodiča u svakom autobusu

       Troškovi organizacije putovanja

 

PONUDOM SE NE PODRAZUMEVA:

Fakultativni izleti:

       Ručak u restoranu u Vodopad750 din

       Ulaznica za Resavsku pećinu300 din

       Ulaznica za Park maketa100 din po osobi

Individualni troškovi putnika


NAPOMENE:

Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja - Felix travel, Belgrade, licenca Ministarstva turizma OTP 85/2013

Popusti se i uživaj!

Napomene ponude
 • Ponudom se podrazumeva: Obilazak Resavske pećine, vodopada Veliki Buk, poseta Manastira Manasija po navedenom programu
 • Cena anranžmana je 1.150 din 
 • Jedan kupon je za jednu osobu
 • Možete kupiti više kupona, za druge osobe
 • Polasci su: 26.04.2015.godine -POPUNJEN i 31.05.2015.god.
 • Fakultativni izleti:  Ručak u restoranu u Vodopad750 din; Ulaznica za Resavsku pećinu300 din; Ulaznica za Park maketa100 din po osobi
 • ARANŽMANOM SE PODRAZUMEVA: Prevoz modernim, turističkim autobosima sa audio-video opremom, klimom; Usluge vodiča u svakom autobusu i Troškovi organizacije putovanja 
 • ARANŽAMON SE NE PODRAZUMEVA: Fakultativni izleti i individualni troškovi
 • Odmah nakon dobijanja Kupona neophodno je da kontaktirate Agenciju kako bi ste rezervisali mesto
 • Telefon za sve informacije i rezervacije: 011/40.59.956
 • Uz ovu ponudu važe Opšti uslovi putovanja - Felix Travel, Belgrade, licenca Ministarstva turizma OTP 85/2013
 • Kupon možete iskoristiti: 26.04. 2015.godine ili 31.05.2015.godine

FELIX TRAVEL

Jednodnevni izlet obilaska resavske pećine, vodopada Buk, Manastira Manasija po ceni od 1.150 din uz Felix Travel!
Ponuda više nije dostupna,
budite brži sledeći put.
Vrednost
2000 din.
Popust
42%
Kupljeno
25 kupona
Podeli sa prijateljima!