Grupko.rs

990 din za obilazak Srpske Svete Gore, ovčarsko-kablarskih manastira: Vevedenje, Blagoveštanje, Nikolje, pećine Kađenica i vožnja jezerom! Polazak 31.05.!

Kategorije > Putovanja
990 din za obilazak Srpske Svete Gore, ovčarsko-kablarskih manastira: Vevedenje, Blagoveštanje, Nikolje, pećine Kađenica i vožnja jezerom! Polazak 31.05.!
Ponuda više nije dostupna, budite brži sledeći put.
Više o ponudi

Da li ste jedan od onih osoba koja može da se pohvali da je uspeo da upozna svaki ’ćošak’ Srbije? Ne verujemo. Retko  ljudi mogu i da nađu slobodnog vremena da se posveti svojim najbližima  a kamo li da se odvaže na putovanja kako bi upoznali svoju zemlju na pravi način. Mi smo tu da vam, u saradnji sa TA Lavli Travel, obezebdimo jedno ovakvo putašestvije koje ćete pamtiti zauvek. Vodimo vas u obilazak ovčarsko-kablarske oblasti t.j. obilazak manastira vevedenje, Blagoveštanje, Nikolje kao i pećine Kađenica i nezaboravnu  vožnju jezerom i to po ceni od SAMO 990 dinara po osobi!

Jedna od najlepših klisura u Srbiji nalazi se na Zapadnoj Moravi nedaleko od Čačka, između planina Ovčara i Kablara. Ona je usečena u planinski masiv sastavljena od škrljica, ali ima i blage nagibe sa šumovitim zaravninama. Njenoj lepoti doprinose i dva veštačka jezera stvorena posle drugog svetskog rata hidrocentralama Ovčar Banja i Međuvršje. Od ostalih krajeva u Srbiji ovu klisuru izdvajaju i mnogobrojni manastiri na levoj i desnoj obali Morave. Po njima i po samoj prirodi ceo kraj dobio je u narodu nazim Srpska Sveta Gora. Retko je gde na tako uskom prostoru sagrađeno toliko manastira. Sada ih ima 10.

Polasci su: 31.05.2015.godine

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Beograda u 07:00h sa parkinga preko puta hotela Kontinental. Vožnja Ibarskom magistralom preko Gornjeg Milanovca i Čačka uz jednu pauzu radi odmora i osveženja do manastira Vavedenje (prvi je manastir na početku klisure u neposrednoj blizini hidrocentrale Međuvršje. Nalazi se na desnoj obali Morave. Današnji hram potpuno je obnovljen 1874. godine. Manastir su podigli Stefan Nemanja i i njegov sin Sv. Sava) Poseta manastiru. Nastavak putovanja do Ovčar Banje. Obilazak manastira Blagoveštenje (nalazi se pod Kablarom, uzvodno uz Moravu, s leve strane reke, iznad same hidrocentarale Ovčar Banje. U manastirskom krugu, sem crkve postoji i nekoliko zgrada i konaka podignutih u raznim vremenima), potom vožnja sat vremena katamaranima po jezeru , meandrama uz panoramski obilazak manastira Jovanje i Uspenije. Po povratku obilazak manastira Nikolje (nalazi se pod Kablarom, na levoj obali Morave, uz samu reku. Vreme nastanka ovog manastira ne može se tačno odrediti. Najstariji pomen o njemu je iz 1489. godine, zabeležen na jednoj ikonici, koja je do prvog svetskog rata čuvana u Narodnom muzeju u Beogradu.) Nastavak vožnje do pristaništa i restorana Dom. Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja do pećine Kađenice (Pećina Kađenica je zbeg-crkva na desnoj obali Zapadne Morave, nedaleko od brane za hidroelektranu u Ovčar Banji. Usečeno u oštru stenu, svega tridesetak metara od vode, na svetilište ukazuje veliki krst ispred pećine, koja se prostire na 50 kvadratnih metara, sa 'džepovima' i u kamenu probijenim velikim 'prozorom', tako da je prilično osvetljena). Prelazak peške preko brane. U popodnevnim časovima povratak za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko 21.00h.


PONUDOM SE PODRAZUMEVA:
Prevoz turističkim autobusom (klima, audio/video oprema)
Stručno vođstvo puta za sve vreme izleta
Obilaske prema programu
Troškovi organizacije putovanja

PONUDOM SE NE PODRAZUMEVA:

Vožnja katamaranim uz obilazak manastira Nikolje – 200 din/ osobi
Obilzak pećine uz pratnju vodiča 100 din/ osobi
Individualne troškove
Fakultativni ručak u restoranu ,,Kablar,,


I MENI - po ceni od 700,00 dinara/po osobi
Pileća supa
Sezonska salata
Pljeskavica u lepinji sa kajmakom

II MENI - po ceni od 700,00 dinara
Pileća supa
Sezonska salata
Hleb
Ćevapi sa pomfritom

III MENI - po ceni od 800,00 dinara
Pileća supa
Sezonska salata
Bečka šnicla
Hleb  

Popusti se i uživaj!

Napomene ponude
  • Ponudom se podrazumeva: Obilazak Srpske Svete Gore, ovčarsko-kablarskih manastira: Vevedenje, Blagoveštanje, Nikolje, pećinu Kađenica i vožnja jezerom
  • Kupon važi za jednu osobu
  • Možete kupiti više kupona
  • Ponudom se podrazumeva Prevoz turističkim autobusom (klima, audio/video oprema), stručno vođstvo puta za sve vreme izleta, obilaske prema programu i troškovi organizacije putovanja
  • Ponudom se ne podrazumeva:  Vožnja katamaranim uz obilazak manastira Nikolje  - 200 din. po osobi, obilazak pećine – 100 din, po osobi i fakultativni ručak u rstoranu „Kablar“: MENI I700 rsd po osobi(Pileća supa, Sezonska salata, Pljeskavica u lepinji sa kajmakom): MENI II700 rsd (Pileća supa Sezonska salata, Hleb, Ćevapi sa pomfriom) i MENI III – 800 rsd., (Pileća supa Sezonska salata, Bečka šnicla, Hleb)
  • Polazak 31.05.2015.godine
  • Odmah nakon dobijanje kupona je neophodno da kontaktirate TA Lavli Trevel radi rezervacije mesta na telefon:011/3290-988 ili 062/8586-221
  • Radno vreme agencije:Pon-Pet 09-19hSub 09-14h
  • Kupon možete iskoristiti 31.05.2015.godine

Turistička agencija Lavli Travel

990 din za obilazak Srpske Svete Gore, ovčarsko-kablarskih manastira: Vevedenje, Blagoveštanje, Nikolje, pećine Kađenica i vožnja jezerom! Polazak 31.05.!
Ponuda više nije dostupna,
budite brži sledeći put.
Vrednost
2300 din.
Popust
57%
Kupljeno
5 kupona
Podeli sa prijateljima!