Grupko.rs

950 umesto 1.600 din za turu obilazak Beograda iz doba vitezova + borba vitezova u oklopima i sa naoružanjem srednjeg veka!

Kategorije > Sport & Zabava
950 umesto 1.600 din za turu obilazak Beograda iz doba vitezova + borba vitezova u oklopima i sa naoružanjem srednjeg veka!
Ponuda više nije dostupna, budite brži sledeći put.
Više o ponudi

Prvi polazak  - subota 27, jun od 16:30

trajanje ture oko dva časa

Hoćete da vidite borbu vitezova uživo?

Znate li da je Srbija imala nejveštije vitezove u srednjovekovnoj Evropi?

Znate li šta je viteški Red Zmaja ili šta je srpski mač?

Kako su povezani Grof Vlad Tepeš („Drakula“) i Despot Stefan Lazarević?

Znate li ko su bili Velizar i Prisk?

Okupljanje gostiju u subotu ispred Etnografskog muzeja na Studentskom trgu u 16:30 časova.

Obilazak Galerije fresaka – Razgledanje replika najlepših fresaka iz srpskih srednjovekovnih manastira, zaštićenih od strane UNESCO-a na kojima se može videti međusobni odnos srpskih vitezova srednjeg veka.. Među prikazanim likovima je i kralj Dragutin – prvi srpski vladar Beograda i prvi koji ga je načinio prestonicom.  Jedinstvena prilika da se na jedna vrata uđe u Studenicu, a na druga izađe iz Dečana. Upoznavanje značaja vere za duhovnost i čast nekadašnjih vitezova, zajedno sa prikazima svetih ratnika.

Ugao ulica Rige of Fere i Tadeuša Košćuška – mesto na kojem se za vreme despota Stefana Lazarevića nalazila crkva Sv. Nikole sa bolnicom. U vreme Turaka, Mehmed-Paša Sokolović je od nje napravio nešto posve drugo...

Carigradski drum – put kojim su nebrojene vojske prošle kroz Beograd, od vizantijskih i srpskih vitezova do krstaša. Ulazak u radionicu starih zanata u unutrašnjoj Stambol kapiji gde su izloženi kostimi iz jednog škotskog filma o srednjem veku, snimanog u Beogradu. Saznaćemo i videti kako se kovao novac despota Stefana i kako je on podsticao razvoj zanatstva u svojoj državi.

Odlazak do amfiteatra gde nas dočekuju vitezovi savremenog doba - Beli orlovi, posvećeni verodostojnom očuvanju srpske tradicije i veština viteškog mačevanja. Nesvakidašnja prilika da se na delu pogledaju viteška oprema, oružje, kao i veština i viteški duh koji se na ovim prostorima gaje još od Nemanjića, Miloša Obilića i kneza Lazara. Upoznaćete srpski mač. Dva ratnika će prirediti uzbudljivu borbu pa ćemo se, makar na kratko, osetiti kao plemići i dame na srednjovekovnom turniru.

Prolazak kroz Zindan i Despotovu kapiju, dve najstarije i najbolje branjene kapije tokom srednjeg veka. Spomenik despotu Stefanu, obnovitelju i graditelju Beograda, najvećem vitezu Srbije i Evrope svoga doba, koji je jedan od osnivača najuglednijeg viteškog reda Evrope, misterioznog reda Zmaja. Zanimljiva je priča kako je njegov spomenik pod okriljem noći dospeo na ovo mesto...

Spomenik braniocima Beograda 1456. godine – kada je cela Evropa slavila odbranu bedema hrišćanstva. Obilazak makete zamka despota Stefana, od kojeg su danas ostali samo temelji.

Odlazak u paviljon Cvijeta Zuzorić, gde ćemo pogledati izuzetno interesantan kratku film - animiranu rekonstrukciju srednjevekovnog i viteškog „najkrasnijeg mesta od davnina, prevelikog grada Beograda“...

Cena aranžmana 1.600,00 dinara

Cena aranžmana uz popust 950,00 dinara

Aranžman obuhvata:

-usluge vodiča tokom trajanja turež

-prisustvo borbi vitezova u oklopima i sa naoružanjem srednjeg veka

-prikazivanje filma u paviljonu Cvijeta Zuzorić

-ulaznice za Galeriju fresaka

 -troškovi organizacije putovanja

 Aranžman ne obuhvata:

-Individualne troškove putnika

NAPOMENE:

Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Ovaj program rađen je na bazi 4 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja - Felix travel, Belgrade, licenca Ministarstva turizma OTP 85/2013

Napomene ponude
  • Ponuda obuhvata: turu Obilaska Beograda iz doba vitezova
  • Jedan kupon je za jednu osobu
  • Možete da kupite višre kupona
  • Kupon možete iskoristiti do 37.06.2015

FELIX TRAVEL

950 umesto 1.600 din za turu obilazak Beograda iz doba vitezova + borba vitezova u oklopima i sa naoružanjem srednjeg veka!
Ponuda više nije dostupna,
budite brži sledeći put.
Vrednost
1600 din.
Popust
41%
Kupljeno
1 kupona
Podeli sa prijateljima!