Grupko.rs

500 din umesto 800 din za bilo koju predstavu sa repertoara za DECEMBAR u KPGT-u! Vreme je za pozorište!

Kategorije > Sport & Zabava
500 din umesto 800 din za bilo koju predstavu sa repertoara za DECEMBAR u KPGT-u! Vreme je za pozorište!
Ponuda više nije dostupna, budite brži sledeći put.
Više o ponudi

Produžavamo saradnju i objavljujemo repertoar za DECEMBAR mesec,  po  ceni karte od 500 dinara za bilo koju predstavu u toku meseca!

 REPERTOAR ZA DECEMBAR 2014

"BUBA U UHU"

10., 13., 20., 27. DECEMBAR 2015. u 20h

u režiji Ljubiše Ristića

Nova „Buba“ pomalo je različita, pomalo je savremena, pomalo je slična svojoj današnjoj publici, ali sasvim je ista po radosti glumaca i publike, po salvama smeha, koje ne prestaju za sat i po koliko traje, po uzbuđenju, koje neprestano raste u gledalištu od početka prema kulminaciji na kraju.

"PSOVANJE PUBLIKE"

08., 22. DECEMBAR 2015. u 20h

u režiji Ljubiše Ristića

Psovanje publike (1966.) Petera Handkea, prvi je pozorišni komad pisca kojeg mnogi vole da vole ili mrze kao najboljeg prijatelja srba i Srbije, olako “zaboravljajući” da je on i najbolji i najveći današnji evropski dramski pisac!

Ovaj zapanjujući dramski esej o vremenu i prostoru, o publici i glumi, o sceni i gledalištu, stavio je tačku na pozorište avangarde šezdesetih i započeo eru pozorišta kakvo danas poznajemo.

Nisu to svi odmah prepoznali, ali Ljubiša Ristić sa svakom novom generacijom glumaca iznova postavlja na gvozdeni repertoar KPGT-a ovaj komad – manifest i time podseća i svoje glumce i publiku gde je suština pozorišta i sveta. Jer, pozorište je svet i svet  je pozorište, zar ne?

ŽUDNJA

15. DECEMBAR 2015. u 20h

Inspirisano žudnjom Sare Kejn i Sarom Kejn

Koncept i režija: Vojislav Arsić

Umetnička savetnica: Milena Bogavac

Ko-autori i izvođači: Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović i Uroš Novović

Predstava «Žudnja» nastala je kao direktan odgovor na potrebu. Potebu autora. Potrebu zajednice. Potrebu pozorišta. Sadržaj predstave nastao je dekomponovanjem i ponovnim komponovanjem osnovnog teksta, dok autori predstave stoje pred vama i sa vama dele svoje sadržaje: poetske, ispovedne i lične, referušići se na komad «Žudnja», ali i na druge Sarine drame i njenu biografiju.

Sara Kejn, savremena engleska dramaturškinja, preminula je nakon dva uzastopna pokušaja samoubistva, sa samo 28 godina. Njene drame su svedočanstvo o duhovnoj praznini čoveka, o tragediji empatije u kapitalističkom svetu i izmenjenim vrednostima koje nam sistem nalaže.  Biografija Sare Kejn je poput biografija tragičnih rok velikana. Za 28 godina života napisala je pet drama zbog kojih su je isprva osporavali i vređali, da bi je kasnije svrstali među najvažnije autore s kraja 20. veka. Za njeno dramsko stvaralaštvo, vezuju se epiteti: brutalizam, surovost, zastrašujuće do usijanja, ekstremne emocije... Pisci njenih biografija kažu da nikad nije postala pesnikinja. Publika u njenim dramama prepoznaje poeziju. Iako njeni komadi predstavljaju prekretnicu u angažovanom savremenom pozorištu, javnost je često, malograđanski, više zainteresovana za njen lični život ispunjen razočaranjem, depresijom i samoubistvom, nego za anarhiju duše o kojoj je pisala.

Preslikavajući medijski senzacionalizam na pozorište, Sara Kejn prikazuje trivijalnog, otupelog čoveka koga još jedino smrt može da uzbudi. O tome piše Sara Kejn, autentično, šekspirovskim jezikom, izazivajući kod pojedinaca u publici teško dostižnu katarzu.

«Žudnja» je prvi put izvedena 1998. godine u Edinburgu. Tekst je u početku predstavljen pod autorskim pseudonimom Marie Kelvedon. Sara je koristila pseudonim kako bi se izbegla uticaj svoje reputacije vezane za nasilje iz predhodnih drama.

Popusti se i uživaj!

Napomene ponude
 • Kupon podrazumeva:jednu kartu za predstavu po izboru
 • Predstave koje su na repertoaru: Buba u uhu ILI Žudnja ILI Psovanje publike
 • Jedan kupon je za jednu osobu i jednu predstavu
 • Možete kupiti više kupona
 • Kupon je neophodno da zamenite za kartu, minimum 30 minuta, pre početka prestave, na biletarnici KPGT-a
 • Radno vreme blagajne od 19h
 • Telefon za sva dodatna pitanja: 066/9773-129, 011/305-5070
 • Na repertoaru su predstave:
 • Buba u uhu – 10., 13., 20., 27. DECEMBAR 2015. u 20h
 • Psovanje publike – 08., 22. DECEMBAR 2015. u 20h
 • Žudnja – 15. DECEMBAR 2015. u 20h
 • Rok iskoristivosti do 27.12.2015. godine

KPGT

500 din umesto 800 din za bilo koju predstavu sa repertoara za DECEMBAR u KPGT-u! Vreme je za pozorište!
Ponuda više nije dostupna,
budite brži sledeći put.
Vrednost
800 din.
Popust
37%
Kupljeno
4 kupona
Podeli sa prijateljima!